Steeds meer reisorganisaties bieden de optie aan om voor een klein bedrag de mpenserenvan je reis te compenseren. Slechts 1 op 10 Belgen maakt hier gebruik van. Reisorganisatie Sunweb Group neemt daarom het heft in eigen handen. Door middel van investeringen in duurzame energieprojecten compenseert de reisorganisatie voortaan alle CO2-uitstoot van hun klanten.

CO2-compensatie

Sunweb Group is een van de grootste reisaanbieders van Europa en gaat de CO2-uitstoot van hun klanten op eigen kosten compenseren. Niet alleen de CO2-compensatie van het reizen met de bus of het vliegtuig wordt hierin meegenomen, maar ook bijvoorbeeld die van de accommodatie.

Europese klanten

Het initiatief van Sunweb Group geldt voor klanten uit België, Nederland, Denemarken, Zweden, Groot-Brittannië, Duitsland en Frankrijk. Voor het project werkt de reisorganisatie samen met ClimateCare, een bedrijf dat zich specialiseert in CO2-compensatie.

Tim Van den Bergh, CCO bij Sunweb Group, vertelt: “We proberen continu onze sociale, economische en milieu-impact te verbeteren voor alles wat we doen. Daarom is het onze verantwoordelijkheid om de CO2-uitstoot van onze vakanties tot een minimum te beperken. We zijn ons ervan bewust dat CO2-compensatie niet de oplossing voor klimaatverandering is, maar het is cruciaal om nu actie te ondernemen in de reisindustrie.”

Eén miljoen reizigers

Sunweb Group voorspelt dat het in 2020 de uitstoot van ruim één miljoen reizigers zal compenseren. Eind 2020 kan het bedrijf aantonen hoeveel ton CO2 dit precies is. “Ons CO2-compensatieprogramma is een eerste belangrijke stap om het meest vervuilende onderdeel van onze vakanties aan te pakken en een duurzame verandering in de reisbranche op gang te brengen”, aldus Van den Bergh.

Windmolens in India

Voor het project investeert de reisorganisatie in duurzame energieprojecten in India. Zo reduceren windmolenparken in de provincies Madhya Pradesh en Rajasthan gezamenlijk de CO2-uitstoot met meer dan 350.000 ton per jaar en genereren ze elektriciteit die genoeg is voor 76.000 huishoudens in India.

GEEF EEN REACTIE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*