Een ritje in de metro van Londen zal in de toekomst een stuk duurzamer zijn. Binnen tien jaar moet de Londense metro namelijk volledig op lokaal opgewekte groene stroom rijden.

1,6 terawattuur

Met een jaarlijks verbruik van 1,6 terawattuur stroom — wat ongeveer gelijk staat aan het verbruik van 450.000 huishoudens — is de London Underground een van de grootste stroomverbruikers van het Verenigd Koninkrijk.

Het ondergrondse openbaarvervoernetwerk maakt gebruik van het nationale elektriciteitsnetwerk, dat voor een groot deel gevoed wordt door fossiele brandstoffen. De burgemeester van Londen Sadiq Khan wil dat daar verandering in komt en heeft zijn duurzaamheidsplannen voor de stedelijke vervoersmaatschappij Transport for Londen (TfL) bekendgemaakt.

2030

Sadiq Khan wil graag dat Londen in 2030 volledig klimaatneutraal is. Gebouwen van de gemeente zoals vrijetijdscentra, lokale besturen en scholen worden de komende jaren daarom voorzien van groene stroom.

Vanaf 2030 moet ook het oudste metrostelsel ter wereld volledig op groene stroom draaien. De Londense metro moet dan direct aangesloten zijn op zon- en windparken. De stad zal daarvoor op korte termijn de eerste contracten afsluiten met energieproducenten. Begin 2022 moet namelijk al 10 procent van de gebruikte stroom groen zijn.

GEEF EEN REACTIE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*