Op de jaarlijkse lijst met steden die het voortouw nemen op het gebied van duurzaamheid, behalen steeds meer steden een A-status. En dat is goed nieuws!

Het Carbon Disclosure Project (CDP) deelt de score uit aan steden die het goed doen op het gebied van duurzaamheid. Waren er in 2019 nog maar 43 steden met een A-status, inmiddels zijn dat er 105.

Om op de lijst te komen, moet een stad zelf informatie aanleveren over de uitstoot van broeikasgassen, welke aan het klimaat gerelateerde risico’s (zoals overstromingen en hittegolven) er zijn en wat de stad doet om die te verminderen. Op basis van die cijfers krijgt de stad van het CDP een score. Een A is de hoogst haalbare, een D de laagste. Een stad die bijvoorbeeld een A-status behaalde is het Californische Santa Monica. In 2025 wil de stad tachtig procent minder broeikasgas uitstoten dan dat het nu doet.

Ook Nederland is van de partij

In totaal hebben meer dan negenhonderd steden informatie aangeleverd voor de lijst. Ook Nederland is vertegenwoordigd, en wel met de stad Den Haag. De regeringsstad behaalde een A-status. Helaas staat er (nog) geen Belgische stad op deze lijst.

GEEF EEN REACTIE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*