De Europese Commissie streeft ernaar om tegen 2030 ten minste 30 miljoen elektrische auto’s op de weg te hebben. Dit staat in een plan, dat de auto-industrie zou verplichten enorm snel te transformeren.

Bloomberg News heeft het concept-strategiedocument in handen, dat naar verwachting deze week wordt gepubliceerd. In het document staat de doelstelling, die erg ambitieus is, aangezien er momenteel ongeveer 1,4 miljoen batterij-elektrische voertuigen in Europa rijden. De onderzoeker voorspelt dat er tegen 2028 28 miljoen plug-in hybride en volledig elektrische auto’s op de Europese weg zullen zijn.

Van 40 % naar 55 %

Het Europese plan roept ook op tot een verdubbeling van het hogesnelheidstreinverkeer tegen 2030, een verdubbeling van het goederenvervoer per spoor en om geplande reizen tussen steden van minder dan 300 kilometer koolstofneutraal te maken. Ook zouden er in 2035 emissievrije grote vliegtuigen en schepen moeten zijn. Het plan valt samen met de doelstelling om de emissiereductiedoelstelling voor 2030 te verhogen tot minstens 55 % vanaf het niveau van 1990, in plaats van de bestaande 40 %. Dit vereist meer uitgaven voor energieproductie en infrastructuur.

GEEF EEN REACTIE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*