Wist je dat leer van alle kledingmaterialen de grootste milieu-impact heeft? Met name koeienleer zorgt voor broeikasuitstoot. Daarom zijn vier bedrijven een pilot gestart om plantaardig leer te maken van Nederlands bladafval dat voorheen werd gecomposteerd: Treekind.

Niet alleen het materiaal van regulier leer is milieuonvriendelijk. Voor de productie van veevoer is veel land nodig, wat leidt tot ontbossing en afname van biodiversiteit. Bovendien worden in de bewerking van leer chemische materialen gebruikt, die vaak in het milieu terechtkomen.

Plantaardig & recyclebaar

Gelukkig is daar dus Treekind: plantaardig leer gemaakt van Nederlands bladafval, dat voorheen werd gecomposteerd. Het wordt ingezameld op 13 locaties in Nederland en is recyclebaar. Treekind is het resultaat van een samenwerking van vier partners die elkaar vonden via BlueCity: Mira Nameth (oprichter en CEO van Biophilica), familiebedrijf Den Ouden Groep, REMOkey en BlueCity.

Pilotfase

Het gaat om een pilot. Voor oktober 2021 moeten de eerste resultaten bekend zijn, waarop besloten wordt of er een bedrijf of joint venture wordt gestart dat het materiaal continu produceert.

GEEF EEN REACTIE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*