Op het parkeerterrein van Disneyland Parijs komt één van de grootste zonneparken van Europa te liggen. Het krijgt een speciaal Disney-tintje: vanuit de lucht kun je er het gezicht van Mickey Mouse in zien.

10 miljoen bezoekers

Disneyland Parijs trekt jaarlijks zo’n 10 miljoen bezoekers. Veel daarvan komen met de auto en hebben allemaal een parkeerplekje nodig. Het parkeerterrein van het park is daarom gigantisch. Een uitstekende locatie dus om zonnepanelen te installeren.

67.500 zonnepanelen

De plannen van het pretpark nabij Parijs zijn niet bescheiden. Op het parkeerterrein komt het grootste overdekte zonnepark van Europa. In totaal worden er 67.500 zonnepanelen geplaatst. De panelen wekken duurzame stroom op maar zorgen nu ook voor beschutting tegen regen of sneeuw voor auto’s die er onder geparkeerd staan.

750 ton CO2

Het zonnepark zal bijdragen tot de vermindering van de uitstoot van broeikasgassen met meer dan 750 ton CO2 per jaar. De zonnepanelen kunnen voldoende stroom opwekken om 17% van het park van energie te voorzien, wat ongeveer gelijk staat aan het jaarlijkse energieverbruik van een kleine stad.

Mickey Mouse

De bouw van het zonnepark is in juli begonnen en zal naar verwachting in 2023 voltooid zijn. In totaal zal het zonnepark 17 hectare in beslag nemen en 31 gigawattuur per jaar produceren. Er zit een speciaal Disney-tintje aan het zonnepark. Een aantal zonnepanelen wordt verlicht, waardoor de vorm van het hoofd van Mickey Mouse ’s nachts zichtbaar is vanuit de lucht.

GEEF EEN REACTIE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*