Vuilnisbakken helpen de omgeving schoon te houden. Maar wat als die bakken ook nog eens milieuvriendelijk gemaakt zijn?

Maak kennis met de Afvalbak: de milieuvriendelijke vuilnisbak. Dat klinkt voor de hand liggend, want het verzamelen van afval is altijd goed voor het milieu. Maar met de Afvalbak gaan de bedenkers nog een stap verder. De materialen waarvan de bak is gemaakt, zijn namelijk deels al eens eerder gebruikt – en in de afvalbak beland.

Staal en bamboe

De bak zelf wordt gemaakt van gebruikt staal. De deksel bestaat uit milieuvriendelijk bamboe: hout dat snel groeit maar erg sterk en buigzaam is, lang meegaat en ook nog gerecycled kan worden. Daar houdt het echter niet op. Het bedrijf dat de Afvalbak maakt, werkt samen met een organisatie die mensen in Afrika helpt om van droge stukken woestijn vruchtbaar land te maken.

Refurbished

Als je een Afvalbak wilt, kan je die helemaal naar eigen wens samenstellen. Of je nu afval wilt scheiden of alles in één bak gooit, voor elk doel is er een bak. Het is zelfs mogelijk om een refurbished Afvalbak te kopen. Als je benieuwd bent waar de materialen van jouw Afvalbak vandaan komen, is het zelfs mogelijk om een productpaspoort aan te vragen.

 

 

GEEF EEN REACTIE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

1 comment

 1. Goedemiddag
  onze school is op zoek naar degelijke en gebruiksvriendelijke afvalbakken en jullie concept milieuvriendelijke bakken van staal en bamboe klinkt nog dat tikkeltje extra goed. En ze zijn mooi! Maar wat is de prijs? Wij zouden 3 bakken nodig hebben, graag in 1 stuk verwerkt.
  Graag je reactie via mail: hilde.bosmans@begijnendijk.be
  Alvast bedankt!
  Met vriendelijke groeten,
  Hilde Bosmans
  GBS De Klimroos Betekom