Maar liefst 70% van de Europese automobilisten zou de aanschaf van een elektrische auto overwegen. De populairste reden? De milieuvoordelen van een emissievrije auto (59%).

Dat blijkt uit onderzoek van Nissan onder 7.000 autorijders in Europa, van wie de ene helft nu met een EV rijdt en de andere helft met een auto met een benzine of diesel. Andere interessante uitkomsten van het onderzoek:

 • 89% van de EV-bestuurders zegt dat de overstap naar een EV de juiste beslissing was
 • 74% vindt het rijgedrag soepeler
 • 77% vindt een EV vlotter rijden dan een auto met een verbrandingsmotor
 • 97% van de EV-bestuurders vond de overstap van een auto met verbrandingsmotor naar een EV ‘zoals verwacht’ of ‘gemakkelijker’
 • 70% van de automobilisten geeft toe dat de actieradius in de praktijk beter is dan verwacht vóór de aankoop
 • 89% van de Europese EV-bestuurders is tevreden over hun nieuwe auto, 78% vindt dat deze beter is dan verwacht
 • 34% van de EV-bestuurders heeft besloten over te stappen dankzij de geavanceerde technologie in elektrische auto’s
 • 31% van de EV-bestuurders die een EV overwegen, bevestigt ook dat de geavanceerde technologie hen verleidt om over te stappen

Elektrisch rijden ontdekken

“Dit nieuwe onderzoek toont aan dat de meerderheid van de Europese automobilisten openstaat voor elektrificatie. Automobilisten blijven ontdekken wat elektrische voertuigen te bieden hebben. Ondertussen zetten wij ons in om de grote voordelen van elektrische mobiliteit te demonstreren en te laten zien hoe eenvoudig het eigenlijk is om de overstap te maken”, aldus said Arnaud Charpentier, Vice President, Product Strategy & Pricing, Nissan AMIEO. “Van lage gebruikskosten tot een verrassend stil en soepel rijgedrag, elektrische auto’s zoals de Nissan LEAF hebben de dagelijkse rijervaring in positieve zin veranderd.”

GEEF EEN REACTIE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

1 comment

 1. Grappig.

  Zet mij bij 100 personen en 99 geven mij het antwoord dat ze NIET kiezen voor elektrisch maar benzine of diesel