Stille kantoren, rustig op de weg. We werken massaal thuis. Hoe zorg je ervoor dat je thuis in een gezonde, fijne omgeving werkt? En kan dat ook nog een beetje duurzaam? We geven je vijf tips.

1: Zorg voor frisse lucht

Frisse lucht in huis is altijd goed, maar zeker als je de hele dag thuis bent is het erg belangrijk. Zorg dus dat je ramen altijd op een kier staan, en zet ze af en toe wat verder open om alles door te laten waaien. Vooral ’s ochtends is de lucht lekker fris. Die koude lucht zorgt ervoor dat je scherp blijft en productief werkt.

2: Haal planten in huis

Naast lucht van buiten, zorgen ook kamerplanten voor schone lucht in huis. Alle planten zetten CO2 om in zuurstof, maar sommige planten doen meer. Die halen ook andere, minder schone stoffen uit de lucht. Vooral de Lepelplant en de Krulvaren zijn goede ‘schoonmakers’.

3: Zorg voor een werkplek

Als je thuis moet werken, is het goed om daar een aparte plek voor te creëren. Het beste is om een ruimte in huis te vinden die je alleen voor je werk gebruikt, en waar je verder niet hoeft te komen. Zo houd je werk en vrije tijd gescheiden!

4: Ga af en toe naar buiten

Het is rustig op de weg sinds iedereen thuiswerkt. Dat heeft natuurlijk positieve gevolgen voor de CO2-uitstoot. Maar thuiswerken betekent niet dat je de hele dag thuis moet blijven. Maak voordat je werkdag begint of in je pauze een klein ommetje of geniet van de zon in je tuin of op je balkon. Dan kan je daarna vol nieuwe energie weer door!

5: Maak je werkplek duurzaam schoon

Bacillen hebben het vooral op metaal goed naar hun zin. Zorg er dus voor dat je je werkplek én kantoorbenodigdheden goed schoonmaakt. Dat hoeft niet per se met een chemisch goedje, baking soda is een prima alternatief. Nog een tip: ben je je handen aan het wassen, zet de kraan dan even uit als je ze inzeept!

GEEF EEN REACTIE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*