Duurzaam leven lastig? Soms, maar hulp is altijd welkom. Deze 3 apps helpen je op weg!

1. Beat the Microbead

Beat the Microbead is een initiatief van de Plastic Soup Foundation, een initiatief dat wil voorkomen dat microplastics uit verzorgingsproducten in het milieu terechtkomen, door enerzijds producenten aan te sporen microplastics uit hun producten te halen en anderszijds consumenten te motiveren om geen producten met microplastics meer te kopen. Met hun app kan je makkelijk zien of een product plastic bevat. Superhandig!

Beat the Microbead

2. The Questionmark

Hoe doet een product het op het gebied van milieu, mensenrechten, dierenwelzijn en gezondheid? Scan het product en krijg dit in een oogopslag te zien. De app bevat meer dan 50.000 producten van alle bekende supermarkten én biedt gelijk duurzame alternatieven.

The Questionmark

3. See2

De See2-app helpt bedrijven en hun medewerkers te verduurzamen. Het maakt inzichtelijk hoeveel CO2 medewerkers nu uitstoten, zowel op het werk als privé. Ook krijgen zij tips waar ze het meest kunnen besparen, en kan je een dagboek bijhouden van al je emissies. Hiermee houdt de app bij in welke mate iemand zijn of haar steentje bijdraagt. Een soort wedstrijdje dus!

See2

GEEF EEN REACTIE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*