Het laadnetwerk in België blijft groeien. De komende jaren plaatst exploitant van oplaadpalen Allego 1.300 nieuwe laadpunten in Vlaanderen. Het totaal aantal laadpunten van Allego in Vlaanderen komt hiermee op bijna 5.000 uit.

300 gemeenten

Allego heeft de concessie van netbeheerder Fluvius gewonnen om de komende jaren in Vlaanderen nieuwe laadpunten te installeren. In meer dan 300 deelnemende gemeente komen nu laadpalen te staan, die samen een dekkend netwerk vormen.

5.000 laadpunten

De Vlaamse overheid wil dat er eind 2020 een basislaadinfrastructuur in Vlaanderen ligt. In totaal moeten daarvoor 5.000 openbare laadpunten gespreid over heel Vlaanderen en 400 private laadpalen bij mensen aan huis worden geplaatst.

Allego heeft inmiddels al ruim 3.000 openbare laadpunten geplaatst en is daarmee de grootste aanbieder van openbare laadinfrastructuur in België.

2020

Netbeheerder Fluvius schreef de laadpalenconcessie uit in opdracht van de Vlaamse overheid. Het is de vierde en laatste laadpalenconcessie in het kader van het CPT (Clean Power for Transport) plan om Vlaanderen tegen eind 2020 te hebben voorzien van basislaadinfrastructuur.

“We zijn er trots op dat we kunnen bijdragen aan de versterking van de elektrische mobiliteit in Vlaanderen. Een dekkend netwerk van oplaadpunten is een vereiste van e-rijders om over te schakelen naar een elektrische auto”, zegt Harold Langenberg, Managing Director Benelux Allego.

GEEF EEN REACTIE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*