Elektrisch rijden wordt steeds populairder en daarom is er ook meer kennis dan – pak ‘m beet – 5 jaar geleden. We hebben daarom 5 feitjes over elektrisch rijden voor je op een rij gaezet: 

1. Vrijwel iedereen zou opnieuw voor elektrisch kiezen 

Zorgen om de actieradius, laadangst: veel consumenten zijn wat nerveus als het gaat om de overstap naar elektrisch rijden. Die zorgen verdwijnen als sneeuw voor de zon zodra men daadwerkelijk elektrisch rijdt. Zo zou volgens een onderzoek van het AAA (American Automobile Association) vrijwel iedereen, maar liefst 96 % van de elektrische auto-eigenaren, als volgende auto weer een elektrisch model kiezen. Als dat niet genoeg zegt …

2. Bijna de helft van de elektrische auto’s vind je in China 

Maar liefst 47 % van het totale aantal elektrische auto’s wereldwijd vind je in China, aldus een rapport van IEA. Ook op het gebied van andere twee- en driewielers en stadsbussen loopt China voorop: zo’n 25 % van alle elektrische twee- en driewielers (zoals steps en stadsscooters) wereldwijd rijden rond in China, en er zijn zo’n half miljoen elektrische (stads)bussen in het land.

3. Je kunt opladen in een regulier stopcontact 

Je kunt de accu van je elektrische auto opladen in een regulier stopcontact zoals je die overal in huis hebt. Het gaat wel ontzettend traag, dus gebruik van een (snel)laadpaal is aan te raden.

4. Een elektrische auto accelereert sneller 

Wist je dat een elektrische auto sneller accelereert dan een auto op benzine of diesel? Dat komt omdat de motor een stuk simpeler is dan een verbrandingsmotor, waar de kracht ook door andere bewegende onderdelen moet gaan. De motor is dan minder effectief. Omdat een elektrische auto deze bewegende onderdelen niet heeft, kan-ie sneller accelereren.

5. Er zijn steeds meer elektrische auto’s op de weg 

Ondanks de pandemie steeg het aantal elektrische auto’s op de Europese wegen. Aan het eind van 2020 waren er 3.26 miljoen auto’s met een stekker op de weg. In België werden in 2020 net geen 15.000 volledig elektrische auto’s ingeschreven, bijna driekwart meer dan een jaar eerder.

 

GEEF EEN REACTIE

Votre adresse de messagerie ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *

*
*